Estudiants de CAFEMN visiten el parc d’aventura Vies Altes

El passat dia 17 de febrer ens van visitar al nostre parc d’aventures els alumnes del primer torn que estan cursant el CFGM de CAFEMN (conducció d’activitats físiques i esportives en el medi natural), ja que és una de les possibles sortides que té aquest cicle. La Dària i jo com a exalumnes dels cicles d’esports de l'Institut Cal·lípolis i el Lluís (el nostre pare), estem molt contents que es valori el fet que fóssim emprenedors i decidíssim tirar endavant el projecte "parc d'aventura Vies Altes" sortint de Cicles formatius, evidentment intentem fer la nostra feina el millor possible i tenint en compte aquest fet vam decidir preparar una jornada on els alumnes haguessin de participar de forma activa en el funcionament correcte del parc.
A primera hora van arribar al parc d'aventura, i per tal de no perdre ni un segon d’activitat, mentre esmorzaven els vam fer una mini xerrada sobre el parc, les instal·lacions, els materials que s’utilitzen i la forma de treballar que emprem. Tot seguit els vam equipar, cadascú amb el seu EPI, compost per l’arnès, els caps d’ancoratge, la politja i el casc, i vam començar la jornada. La primera activitat consistia en la revisió per parelles d’un pont, com si es tractés del manteniment obligatori. Calia inspeccionar tots els elements del pont, l’estat dels materials, tensió, elements de joc, plataformes, línia de vida, etc. I calia omplir un full del parc de revisió dels circuits, evidentment la Dàriai jo fórem amb ells en tot moment per tal d’ajudar-los a comprendre i resoldre tots els dubtes que els poguessin sorgir.
Aquest any innovant vam proposar a Ricardo Redondo, professor de seguretat i supervivència del cicle, que els alumnes haguessin de resoldre diferents problemes que et pots trobar en una revisió, per exemple, que algun dels nusos s’hagués desfet, que s’hagués desfet algun grilló , etc.
Evidentment cap dels problemes a resoldre que proposàvem afectava a la línia de vida, de forma que els alumnes havien de progressar o entrar en el punt del circuit que quedava mes a prop i penjats/lligats havien de resoldre l’element que fallava.
Un cop la revisió va estar llesta, vam passar a la segona activitat, però abans calia fer el Briefing, una instrucció bàsica, on tots els assistents al parc aprenen a progressar en els diferents ponts i tirolines.
Una vegada tot el grup va fer les dues activitats vam anar tots a fer el circuit de SÚPER TIROLINES, l’atracció estrella, un seguit de 8 tirolines que van de 80 a 180m de longitud entre 16 i gairebé 40m d’alçada. On els vam ensenyar com rescatar remolcant una persona a les tirolines i alguns d’ells ho van poder experimentar de primera mà.
Entre grans rialles i somriures vam anar acabant l’activitat i varem tornar a l’àrea de recepció. Els alumnes es van desequipar i van recollir i desar el material. La jornada s’havia acabat i tots els participants estaven contents, ens vam acomiadar de tothom i ells van tornar a emprendre el viatge amb autobús fins al centre.
Analitzarem tots els aspectes de la jornada per tal que quan vingui el segon torn puguem rectificar les petites imperfeccions que van poder ocórrer. Més fotografies de la jornada les podreu trobar al nostre facebook del parc d'aventura Vies Altes.