porrera vies altes priorat tarragona aventura tirolina grupo aventura cafem2016

L’Insitut Cal•lípolis de Tarragona visita Vies Altes

Després de 3 setmanes els alumnes del CFGM de CAFEMN de l'Institut Cal·lípolis de Tarragona tornen al parc d'aventura VIES ALTES en un dia enterbolit i amenaçador de pluja però que al final, com es costum al Pirorat, es va salvar el dia molt millor del que deia la previsió del temps. Una vegada més i de la mateixa manera que fa 21 dies , els alumnes arribaven a les instal•lacions amb autobús, els rebíem a les taules i esmorzaven per poder aprofitar tot el temps del que disposàvem.
Sense donar-los-hi massa la tabarra, els vam fer un resum des de la creació l’empresa, els pros, els contres, els punts forts i els febles, i a continuació els vàrem ensenyar tots els materials que fem servir al parc per construir i revisar ponts i tirolines. Després vam anar al circuit infantil, ens esperava la revisió rutinària, calia revisar l’estat de tots els elements de cada pont, on varen descobrir que els cartells informatius havien volat a causa del vent. Ho van anotar a fi que nosaltres (els tècnics del parc) ho tinguem en compte en la pròxima actuació.
La següent activitat ja va ser la més centrada als alumnes de l'Institut Cal·lípolis de Tarragona, havien de reparar alguns elements que prèviament havíem desmuntat, simulant algun accident o error en parts de diferents ponts. Cal remarcar que tots van poder resoldre-ho satisfactòriament ja que van pensar abans d’afrontar cada repte.
La dificultat d’aquesta activitat no és el propi element a arreglar, sinó curiosament, com afrontar-ho , ja que requereix pensar com posar-se al pont, com arribar a lloc, com equilibrar-se, i finalment i el més senzill, arreglar-lo. Un cas pràctic tant real com la vida mateixa.
Ara, quedava la part més divertida, les SUPERTIROLINES! On van xalar com criatures i malgrat va començar a ploure al final de tot els vam poder ensenyar els diferents tipus de rescats, inclús algun dels alumnes més valents sota una pluja que anava a més, van voler provar de primera mà com s’havien de fer.