Vies Altes parque de aventura Priorat Porrera mastreclass de tirolina

Una masterclass de tirolines amb molta classe

El passat dia 15 de gener el parc esportiu VIES ALTES va acollir la 1a MASTERCLASS DE TIROLINES de tota CATALUNYA i possiblement del món, ja que no tenim constància que en altres parcs d’aventura facin aquestes sessions especials per als seus clients. El dia va començar amb bastant de fred i força nuvolositat, i nosaltres estàvem una mica temorosos pel temps i esperàvem que sortís el sol amb candeletes. Ja teníem un foc encès per tal de petar la xerrada al voltant mentre esperàvem els valents que tantes ganes tenien d’aprendre, gaudir i superar-se en aquella jornada.
S’apropava l’hora i van anar arribant en comptagotes. Quan vam ser-hi tots, llavors, vam ESMORZAR. Tots en família, vam seure a les taules i ens vam servir. NO HI HA RES MILLOR que un bon pa amb tomàquet i embotit per omplir l’estómac i agafar energies per tal d’aguantar tot el matí. Remarcar que... No vam tenir nassos d’acabar-nos l’esmorzar. A continuació, com tots els visitants del parc, van signar segons acceptaven les normes de funcionament del parc. Ens vam equipar, arnès i casc per tots, i accessoris per les càmeres GOPRO i d’altres.
Semblàvem un autèntic equip d’expedició. Un cop llestos la Dària, tècnica del parc d'aventura Vies Altes, va donar l’explicació bàsica de seguretat de les instal·lacions. Tots els participants de la masterclass van haver de passar la instrucció, un cop apresos els temes de seguretat i quatre consells pràctics, vam començar l’AVENTURA!! Ens esperava una aproximació de 500 metres fins a l’inici de la primera tirolina, i de camí s’observaven totes les tirolines, els nervis a flor de pell es feien evidents i algun semblava que no les tenia totes de sobreviure mentre els altres feien apostes sobre el millor o pitjor.
Un cop a l’inici, Lluís va fer la primera demostració en la tirolina més curta i baixeta del circuit (85 metres de llarg a aproximadament uns 16 metres d’alçada) i va donar el tret de sortida a tres hores de tirolines, control, descontrol, i altres reptes. Inicialment, els participants ja tenien prou feina en controlar les arribades, però es va notar que estan fets de bona pasta i de seguida van agafar confiança. Anàvem afegint reptes: 360º de rotació, màxima velocitat en mode míssil o completament cap per avall, són alguns dels que proposàvem al llarg de la jornada.
A la tirolina núm. 4, vàrem fer un petit incís i vàrem practicar com es rescata a un individu que no ha arribat o no ha sigut capaç d’agafar-se al final, retrocedint ben bé fins a la meitat de la tirolina. Una acció que sorprenentment tots van voler practicar, hi va haver moltes rialles intenses durant aquest incís, una feina que per molt divertida que aparentment sembli, té un component físic, que ningú esperava. Cal dir també que els tècnics del parc, no van posar les coses fàcils als intrèpids rescatadors novells.
Fins aquí tot correcte amb molta diversió, ara venia la millor part, les tirolines del final, els esperaven 140, 180, 160 i 150 metres de tirolines on les tres últimes deixen de tenir xarxa per incorporar un matalàs d’escuma inicialment molt més divertit, ja que no importa arribar bé o malament hi ha temps d’observar l’alçada i el paisatge i on la velocitat d’aquestes és un punt i a part. La primera del matalàs, la més llarga. Noves sensacions i arribades espectaculars entre rialles, que varen propiciar que els tècnics Lluís Sr. i Dària fessin un tàndem, que a la següent tots vàrem tenir l’opció de practicar amb un èxit aclaparador.
Ja teníem gairebé experts en tirolines, només faltava l’última, on un cop la baixarem tots, proposàvem de remuntar, si heu sentit bé, remuntar a l’inversa, penjar-se del final i arribar al principi. Una tasca divertida, però en tractar-se de 150 metres el desgast físic marcava el final de la jornada. Un esforç que no esperaven va deixar a alguns sense alè, tot i que molt orgullosos d’haver-ho aconseguit.
Ara si la jornada concloïa, tots junts vàrem retornar a la recepció on ens vam des equipar, vam obsequiar als participants amb un refresc, i vam poder fer el vermut, ja que afamats per l’energia i adrenalina consumida tots vam agrair. Una experiència molt positiva tant per nosaltres els tècnics del parc com pels participants de la 1a MASTERCLASS DE TIROLINES. La fotografia final de la jornada reflecteix un gran matí i una experiència que sens dubte tornarem a repetir ja sigui en el mateix format on en un altre.